شرایط اخذ مدرک ISO

شرایط اخذ مدرک ISO

اکثر مناطق مختلف دارای سازمان های ایزو هستند که به صورت فعّال فعالیت می کنند و سابقه طولان یدر این زمینه دارند و در این سال ها توانسته اند که با محصولات خوبی که تولید می کنند مشتریان زیادی را در همه جای جهان به خود جذب کنند و  سود و درآمد عالی برای خود کسب کنند. ایزو انواع مختلفی دارد که هر کدام به نوبه خود برای اینکه شرکت ها و سازمان ها بخواهند مدرک ایزو های مورد دلخواه خود را دریافت کنند باید طبق آن ایزو رفتار کنند. برخی ایزوها شرایط آسانی دارند که به راحتی شرکت های متقاضی دریافت مدرک ایزو می توانند آن را دریافت کنند اما برخی دیگر از ایزوها دارای شرایط سختی هستند که کمتر شرکتی اتفاق می افتد که جذب آن ایزو بشود و بخواهد آن ایزو را دریافت کند. همه ایزوها با وجود تفاوت هایی که با هم دارند اما همه آنها از یک استانداردی برخوردار هستند که هدف از ایزو سامان دهی و یکپارچگی شرکت ها و سازمان های دارای مدرک ایزو هستند و همچنین افزایش استانداردها در سطح شرکت و سازمان های هستند.

 

مراجع صادرکننده مدرک ایزو

مدیران شرکت ها و سازمان هایی که متقاضی دریافت مدرک ایزو هستند ابتدا بادی به مراجع یا سازمانی مراجعه کنند که معتبر و دارای استاندارد باشند و هر مرجعی صلاحیت صادرکردن مدرک ایزو را ندارد. در برخی موارد مشاهده شده است که برخی سازمان ها و مراجع با هدف کلاهبرداری برای خود سازمان قلابی راه اندازی می کنند و هدف آنها دریافت پول از مدیران شرکت ها و سازمان ها است و وقتی از آنها پول دریافت کردند آن مکان را خالی می کنند و فرار می کنند و آن وقت است که سازمان ها و شرکت ها به مراجع معتبر هم بی اعتماد می شوند و دیگر اقدام به درخواست دادن برای دریافت ایزو نخواهند کرد. پس باید به سراغ مراجع معتبر رفت که این از طریق دانش و آگاهی مدیران و همچنین با استفاده از تجربه دیگران می شود استفاده کرد. مراجع صادرکننده بعد از مراجعه شرکت های متقاضی به آنها شرایطی را برای آنها تهیه می کنند که مدیران شرکت ها باید طبق این شرایط پیش بروند که این شرایط عبارتند از:

1-مراجع صادرکننده گواهی ایزو برای متقاضیان دریافت ایزو، یک نقشه و طرح جامع مهیا می کنند و مدیران شرکت ها موظف هستند این طرح را در سطح شرکت اِعمال کنند و از ایجاد هرگونه مشکلات بر سر راه جلوگیری کنند.

2-مراجع صادرکننده گواهی ایزو اهداف هر شرکتِ متقاضی دریافت ایزو را به صورت تک تک و مجزا بررسی و تحلیل می کنند و برای آنها یک هدف مشخص معین می کنند و وظیفه مدیران شرکت این است که طبق این اهداف شرکت یا سازمان را پیش ببرند.

3-مراجع صادرکننده گواهی ایزو برای تک تک مدیر و میدران ارشد هر شرکت متقاضی دریافت ایزو، جلسه خصوصی برگزار می کند و این مدیر و مدیران ارشد شرکت ها موظفند که حتما در آن جلسات حاضر شوند و در صورت عدم حضور برای آنها مدرک ایزو صادر نمی شود.

4-مراجع صادرکننده گواهی ایزو برای تمامی اعضای شرکت از جمله کارمندان شرکت متقاضی، جلسات مخصوصی را ترتیب می دهد و از آنها می خواهد که حتما و بدون دلیل و بهانه در جلسات حاضر شوند و از نکات و موارد گفته شده در جلسات استفاده کنند  و همچنین از نکات در مورد ماموریت هایی که از طرف مدیران به آنها محوّل می شود در زمان ماموریت استفاده کنند.

5-مراجع صادرکننده گواهی ایزو، برای شرکت ها و سازمان های متقاضی دریافت ایزو راهکارهای لازم را ارائه می دهند و کسی که وظیفه دارد این راهکارها را در سطح شرکت و سازمان اجرا و پیاده کند مدیر و مدیران ارشد شرکت ها و سازمان ها هستند که مکلفند که در قسمت های مختلف شرکت آن راهکارها را اِعمال کنند و اگر موانعی در مسیر دیدند آن را از بین ببرند و بر کار تمام اعضای شرکت ناظر باشند و همچنین کارمندان راهکارهای لازم را در حیطه ­ی ­شغلی خود ایفا کنند و اگر مشکلی به وجود آمد و خودشان توانستند آن مشکل را حل کنند که چه بهتر و اگر نتوانستند به مدیران خبر بدهند که هر چه زودتر مدیران در جهت رفع و از بین بردن آن مشکل و ایراد تلاش کنند و آن را از بین ببرند و رفع کنند تا شرکت در مسیر اهداف ایزو قرار بگیرد و به سمت موفقیت پیش برود.

 

 دوره آموزشی ایزو ISO صفحه ما را در اینستاگرام دنبال کنید